Max Verstappen

Eureka FM is misschien wel de grootste fan van Max Verstappen. Al vindt iedereen die fan is dat natuurlijk 😉 Binnenkort meer nieuws over onze Nederlandse superman die de hele wereld doet verbazen. Nieuws en leuke wetenswaardigheden zijn dan hier te lezen over onze trots. Go Max! We love you!

Zondag 9 oktober 2016

Max Verstappen genoot zondag tijdens de Grand Prix van Japan vooral van de strijd om de tweede plaats met wereldkampioen Lewis Hamilton.

De jonge coureur bleef de Brit mede dankzij een knappe manoeuvre in de voorlaatste ronde voor en eindigde achter winnaar Nico Rosberg.

Verstappen passeerde Hamilton al bij de start. “Ik wist dat het heel lastig werd om Rosberg bij te houden, dus ik zat meer naar achteren te kijken”, keek de Limburger tegenover Ziggo Sport terug.

“Ik hield aanvankelijk eigenlijk meer Sebastian Vettel in de gaten, maar hij kwam na zijn pitstop achter Hamilton naar buiten. Ze kwamen heel snel dichterbij, dus ik ben heel blij met mijn tweede plaats.”

Door de actie van Verstappen in de voorlaatste ronde belandde Hamilton buiten de baan. Volgens de Red Bull-coureur deed hij niets fout ten opzichte van de Brit van Mercedes. “Ik zag hem naar binnen komen, maar hij zat nog vrij ver weg. Toen stuurde ik natuurlijk ook naar binnen.”

Banden

Op Suzuka maakte Verstappen twee keer een pitstop. Aan het einde van de race waren zijn banden behoorlijk versleten, maar hij koos ervoor om door te gaan.

“De banden zaten er gelukkig nog op, maar met name de voorbanden waren er niet meer heel goed aan toe. Daardoor ben ik ook heel blij dat ik alsnog tweede ben geworden”, aldus Verstappen, die blij was met de gekozen strijdwijze.

“Na de start kozen we een goede strategie. Zowel de banden als de auto functioneerde goed en er werd tijdens de race goed gecommuniceerd.”

Door zijn tweede plaats schoof Verstappen op naar de vijfde plaats in de WK-stand. Hij houdt Ferrari-coureur Vettel achter zich, hoewel de Duitser hetzelfde puntenaantal (165) heeft. Verstappen won echter een Grand Prix.

Eerder in 2016

Nelson Piquet: “Max Verstappen zal jarenlang domineren”

25 juli 2016 — Nelson Piquet denkt dat zijn records in de F1 wel eens verbroken kunnen worden door Max Verstappen. Piquet begeleidt momenteel zijn zoon Pedro in de F3 en zegt dat hij geregeld nog naar de Formule 1 kijkt. Piquet gaf dan ook in een interview met de NOS aan dat hij niet opkijkt van de goede resultaten van Verstappen.

“Ik wist dat Verstappen een unieke rijder was. Zo een piloot als hem zie je misschien eens in de tien jaar. Hij heeft alles goed in zijn hoofd en kon zo zijn kans grijpen. Zijn vader Jos heeft hem daarnaast goed klaargestoomd en hij heeft alles onder controle,” zegt Piquet. De drievoudige wereldkampioen vindt het zeer goed van Verstappen dat hij zo foutloos kan rijden. Hij denkt zelfs dat zijn records verbroken kunnen worden door de jonge Nederlander.

“Het is ongelofelijk hoe weinig fouten hij maakt, terwijl hij nog maar even meedraait in de sport. Journalisten publiceren onzin en teambazen spelen politieke spelletjes, maar hij laat er zich niet door van de wijs brengen. Hij zal dit seizoen nog geen kampioen worden, maar het zal niet lang meer duren. Dan begint hij ook aan zijn zegereeks. Let maar goed op!”

“Max heeft zich al bewezen en heeft het goed voor elkaar, doordat topteams voor hem vechten. Hierdoor kan hij telkens bij de beste teams racen en in de F1 heersen. Hij heeft nog meer dan vijftien jaren te gaan in de koningsklasse van de autosport. Hij zal jaren domineren,” sluit Piquet af.