Max Verstappen

Eureka FM is misschien wel de grootste fan van Max Verstappen. Al vindt iedereen die fan is dat natuurlijk 😉 Nieuws en leuke wetenswaardigheden zijn hier te lezen over onze trots. Go Max! We love you!

Belgische Grand Prix ook komende drie jaar op Formule 1-kalender
(posted 18 juni 2018)

De Grand Prix van België staat ook ook de komende drie jaar op de Formule 1-kalender. De Waalse minister Pierre-Yves Jeholet (Economie) heeft een nieuwe deal getekend met Liberty Media, de eigenaar van de koningsklasse in de autosport.

Liberty en Jeholet hebben volgens de Waalse krant l’Echo eerder deze week een driejarig contract ondertekend, waardoor de Grand Prix van België tot en met 2021 op de kalender staat.

“Het is een goede deal die ervoor zorgt dat Wallonië een evenement behoudt dat de regio op wereldwijde schaal promoot”, vertelt Jeholet vrijdag aan l’Echo.

“Het is tevens de start van een nieuw tijdperk”, vervolgt de 49-jarige Belg, die tevens vicepresident is van de Waalse overheid. “Het is voor het eerst dat we om de tafel hebben gezeten met Liberty Media, de nieuwe eigenaren van de sport.”

De bestaande overeenkomst over de Belgische Grand Prix loopt aan het einde van dit jaar af. De Waalse regering, die voor de financiering van de race zorgt, besloot met Liberty Media te praten om de wedstrijd langer op de kalender te houden.

Verstappen

Mede door de populariteit van Max Verstappen werd de Belgische GP de afgelopen jaren bezocht door duizenden Nederlandse Formule 1-fans. Voor de race van dit jaar zijn op dit moment al 200.000 kaarten verkocht, waarvan 75.000 voor de race van zondag.

De Grand Prix van België werd in 1925 voor het eerst verreden op Spa-Francorchamps. In 1950 stond de race voor het eerst op de Formule 1-kalender.

Dit jaar staat de Grand Prix van België op 26 augustus op het programma. Lewis Hamilton ging vorig seizoen met de overwinning aan de haal op Spa-Francorchamps.

Kalender 2018

24 juni – GP Frankrijk
1 juli – GP Oostenrijk
8 juli – GP Groot-Brittannië
22 juli – GP Duitsland
29 juli – GP Hongarije
26 augustus – GP België
2 september – GP Italië
16 september – GP Singapore
30 september – GP Rusland
7 oktober – GP Japan
21 oktober – GP Verenigde Staten
28 oktober – GP Mexico
11 november – GP Brazilië
25 november – GP Abu Dhabi